Balkanda 4 Ülke Turu

12-06-2018

Vizesiz Türk Hava Yolları İstanbul  Çıkışlı

Ülgün(Ulcinj), Saraybosna, Dubrovnik...

529 €'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: P-JUZE
NEREYE GİDECEKSİNİZ ?
NE ZAMAN GİDECEKSİNİZ ?

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

BALKANDA 4 ÜLKE TURU

1.Gün İstanbul-Tiran-Ulcinj
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarında saat 04:45'de buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Hava Yolları'na ait TK1073 sefer sayılı uçuşla saat 07:45'de Tiran'a hareket. Saat 08:25'deki varışımızı takiben pasaport işlemlerimiz yaptırıp, panoramik Tiran turumuz için havalimanından ayrılıyoruz. Yaklaşık 500 yıl Osmanli idaresinde kalmış şehirde; Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Opera Binası panoramik olarak görülecek yerlerdir.Burada verilecek serbest zamanın ardından toplanma ve Ulcinj'e hareket. Varışımın ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

2.Gün Ulcinj-Budva-Kotor-Dubrovnik
Uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından özel otobüslerimizle otelimizden hareketle Budva'ya doğru yola çıkıyoruz. Budva'ya varmadan hemen önce bir zamanlar balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve günümüzde Singapurlu bir otel zincirine kiralanması ile turizme kazandırılmış olan muhteşem St.Stefan'ı görebileceğimiz ve fotoğraflayabileceğimiz bir noktada mola vereceğiz. Molanın ardından ziyaret edeceğimiz, muhteşem sahilleri, çok hareketli gece hayatıyla tüm dünyadan turistlerin akınına uğrayan Budva'ya varıyoruz. Surlarla çevrili Budva eski şehrinde verilecek serbest zamanda, taş binaların arasındaki dar sokaklarda geçmişe doğru yolculuğa çıkacaksınız. Budva'daki turumuzun bitiminde Kotor'a doğru yola çıkıyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından varacağımız Kotor eski şehrindeki turumuz sırasında; St. Trifon Katedrali, Oruzja Meydanı, saat kulesi, St.Luke ve St. Nikola Kiliseleri, St.Mary Kilisesi'nin kapısında yer alan rölyefler görülecek eserlerdir. Turumuzun bitiminde Kotor'da verilecek serbest zamanın ardından Rehberimizin bildirdiği saatte toplanma ve Hırvatistan sınır geçişimizi takiben Dubrovnik şehir turumuz için Dubrovnik'e ve eski şehir meydanına hareket. Burada otobüsümüzden inerek yapacağımız panoramik yürüyüş turu esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.’dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, Onofrio Çeşmesi, Orlando Heykeli, gümrük binası, şehir kapıları ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turun bitiminde otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

3.Gün Dubrovnik (Korcula)
Uyandırma ve kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan tam günlük Korçula-Ston-Peljesac Şarap Tadım turuna katılabilirler. Bu turumuzda önce Ston kasabasını ziyaret edeceğiz. Ortaçağ kasabası görünümünü halen koruyan Ston, bir zamanlar çok kıymetli olan tuz yataklarıyla ünlü bir kasabadır. Bu tuz yataklarını Osmanlı akınlarından korumak için inşa edilen ve Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun 2. surlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ardından Marco Polo'nun doğum yeri ve yaşadığı yer olan Korçula Adası'nı görmek için otobüs yolculuğunun ardından teknemize bineceğiz. 12. yy.’dan kalma eski şehir meydanı, surlar, St.Mark Katedrali, kıyı kapısı Revelin, Abbott Hazineleri, şehir müzesi ile en iyi korunmuş orta çağ kasabalarından biridir. Daha sonra Plejesac yarımadasının meşhur şaraplarının tadına bakmak için Prizdrina'da şarap tadımına gidiyoruz. Burada beğendiğiniz şaraplardan satın alma imkanına sahip olacaksınız. (Kış aylarında Korçula Adası ziyareti hava durumuna bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.) Turumuzun bitimiyle beraber Dubrovnik'e hareket ve otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

4.Gün Dubrovnik-Mostar-Saraybosna
Uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından, özel otobüsümüzle otelimizden hareket. Bosna-Hersek sınır geçişimizi takiben ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki Poçitel'i ziyaret ediyoruz. Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada verilecek çay ve kahve molasından sonra Mostar'a doğru hareket ediyoruz. Mostar'a varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar alışveriş ve kişisel keşifleriniz için serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya doğru yola çıkıyoruz. Saraybosna'ya varışımızda şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, hikayesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Turumuzun bitiminde verilecek serbest zamanın ardından toplanma ve otelimize hareket. Geceleme otelimizde.

5.Gün Saraybosna (V.Bosne-S.Tüneli-Travnik)
Serbest uyanma ve gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek tam günlük öğle yemekli Travnik-Vrelo Bosne-Savaş Tüneli turumuza katılabilirler. Turumuza katılan misafirlerimizle otelimizden hareketle ilk olarak Saraybosna'nın su kaynağı Vrelo Bosne'yi ziyaret ediyoruz. İgman Dağı'nın eteklerinde yer alan ve Bosna Nehri'nin kaynağını oluşturan Vrelo Bosne, yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz, dereler, şelaleler ve göletlerden oluşan inanılmaz güzellikte doğal bir parktır. Rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar verilecek serbest zamanda; güne güzel bir kahveyle başlayabilir, parktaki kuğu ve ördeklerle çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Buradaki turumuzun devamında yakın geçmiş zamanda yaşanan iç savaşta şehrin kuşatma sırasında hayata bağlanmasını sağlayan savaş tünelini ve müzesini ziyaret ediyoruz. Tünelin ziyarete açık kısmını görme şansına sahip olacağımız ziyaretimizde, izleyeceğimiz video ile duygusal anlar yaşayacağız. Savaş tüneli ziyaretimizin ardından Saraybosna'dan ayrılıp, Osmanlı İmparatorluğu'na sayısız devlet adamı yetiştirmiş, vezirler şehri olarak anılan Travnik'e doğru yola çıkıyoruz. Varışımızla birlikte öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Yemeğimizin ardından yapacağımız panoramik Travnik turumuza, Fatih Sultan Mehmet'in su içtiği rivayet edilen Plava Voda ile başlıyoruz. 300 yıldır faaliyetine devam eden Elçi İbrahim Paşa Medresesi ziyareti ile her zaman kitaplardan okuduğumuz medrese sistemini canlı olarak görme fırsatı yakalıyoruz. Turumuzun devamında tüm şehre hakim olması nedeniyle sadece Osmanlı döneminde değil, Yugoslavya'nın parçalanması döneminde yaşanan iç savaş sırasında da stratejik bir öneme sahip olan Travnik Kalesi ziyaret edeceğimiz önemli bir eserdir. Travnik sokaklarında devam edecek turumuzda, alaca cami olarak da bilinen Süleymaniye Camii ve Nobel ödüllü 'Drina Köprüsü' kitabının yazarı Ivo Andriç'in bugün müze olarak kullanılan evi de görülecek yerler arasındadır.(Eve giriş turumuza dahil değildir.). Travnik'te verilecek serbest zamanın ardından Saraybosna'ya doğru yola çıkıyoruz. Saraybosna'ya varışımızla birlikte otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Boşnak Gecesi turuna katılabilirler. Saraybosna'nın otantik restoranlarından birinde yerel müzikler ve folklör eşliğinde alacağımız akşam yemeğimiz ile unutulmaz bir gece yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize hareket. Geceleme otelimizde.

6.Gün Saraybosna-İstanbul
Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından rehberimizin bildireceği buluşma saatine kadar gününüz serbest.Buluşma ve havalimanına transfer. Türk Hava Yolları'nın TK1026 sayılı seferi ile saat 21:10'da İstanbul'a hareket. Saat 00:10'da varış ve turumuzun sonu.

EKSTRA TURLAR
KORÇULA-STON-PELJESAC ŞARAP TADIM TURU 60 EURO (02-12 YAŞ 30 EURO)

Otobüs ve tekne ile yapacağımız ve dolu dolu geçecek bu turumuzda önce Ston kasabasını ziyaret edeceğiz. Ortaçağ kasabası görünümünü halen koruyan Ston, bir zamanlar çok kıymetli olan tuz yataklarıyla ünlü bir kasabadır. Bu tuz yataklarını Osmanlı akınlarından korumak için inşa edilen ve Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun 2. surlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ardından Marco Polo'nun doğum yeri ve yaşadığı yer olan olan Korçula Adası'nı görmek için hareket ediyoruz. 12. yy.’dan kalma eski şehir meydanı, surlar, St.Mark Katedrali, kıyı kapısı Revelin, Abbott Hazineleri, şehir müzesi ile en iyi korunmuş orta çağ kasabalarından biridir. Daha sonra Plejesac yarımadasının meşhur şaraplarının tadına bakmak için Prizdrina'da şarap tadımına gidiyoruz. Burada beğendiğiniz şaraplardan satın alma imkanına sahip olacaksınız. *Yaz dönemi dışında Korçula Adası ziyareti hava durumuna bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.
Dahil olan hizmetler: Ulaşım+Rehberlik
BOŞNAK GECESİ 45 EURO (02-12 YAŞ 25 EURO)
Boşnak müzikleri eşliğinde, Boşnak mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz unutulmaz bir gece.
Dahil olan hizmetler: Ulaşım+Yemek
TRAVNIK-VRELO BOSNA-SAVAŞ TÜNELİ TURU (TAM GÜN ÖĞLE YEMEKLİ) 60 EURO
Bu turumuzda ilk olarak Saraybosna’nın su kaynağı İgman Dağı’nın eteklerindeki Vrelo Bosna’yı ziyaret ediyoruz. Burada yeşillikler arasında yer alan göletlerin, derelerin ve küçük şelalelerin arasında çok güzel fotoğraflar çekecek, hoşça vakit geçireceksiniz. Ardından savaş zamanı 2,5 yıl bütün ihtiyaçların karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı tüneli ve müzeyi ziyaret edip; yakın bir tarihte vahşetin yaşandığı ülkede, o günlere ait hikayeleri dinleyeceğiz ve Travnik'e doğru devam edeceğiz. Tarihi yapısını hala koruumuş şehirde yapacağımız turda Travnik'i tanıma fırsatı bulacaksınız. Öğle yemeğimizi tur sırasında yerel bir restoranda alacağız.
Dahil olan hizmetler: Ulaşım+Rehberlik+Yemek

GENEL UYARILAR & NOTLAR
Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 20 Kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir. Yeterli katılımcı olmadığı takdirde oluşabilecek fiyat farkları sayılar elde edildikten sonra, tur öncesi rehberimiz tarafından bilgilendirilir.
Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir. Bu durum uçuş saatlerinde oluşabilecek değişiklikler karşısında da geçerlidir.
Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
Triple odalarda (3 kişilik oda: dbl yatak + ekstra yatak) 3. yatak ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan daha küçüktür.
Triple odalar (3 kişilik) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır. Triple odalar ek yatak sebebi ile daha küçüktür.
Çocuk indirimi 2 yetişkin ile aynı odada konaklama yapıldığı takdirde geçerlidir.
Otellerde genellikle check-in saati 14:00 (bazı ülkelerde 15:00’dır), check-out saati 10:00’dur. (bazı ülkelerde 09:00’dur)
Programlarımız için otellerden grup rezervasyonları yapılmaktadır. Grup kahvaltılarının içeriği münferit kahvaltıların içeriğinden farklı olabilir. Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak olan kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısı değildir. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı olarak ayrı salonda verilmektedir. Continental kahvaltı temel olarak çay ya da kahve, marmelat ve kruvasandan oluşup, ülkeye göre değişiklikler göstermektedir.
Uçaksız olarak tura dahil olan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turuna katılamama durumu da söz konusu olabilir. Farklı uçuş kullandıkları takdirde grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır. Bu durum önceden aceteye bildirilmelidir.
Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa, bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentenin sorumluluğunda değildir.
Kayıt esnasında pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.
Acente, misafirlerimiz ile konsolosluk arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi acentenin sorumluluğunda değildir.
Programlarımızdaki vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında verilmektedir. Başka ülke pasaportuna sahip misafirlerimiz vize durumlarını bağlı bulundukları ülkelerin konsolosluklardan kontrol edebilir.
Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sorumluluk pasaport sahibine aittir.
Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını gsm operatörünüzden kontrol etmeniz tavsiye edilir.
Fuar, kongre, konser gibi özel ve yoğun zamanlarda merkeze uzak oteller kullanılabilir.
Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
Promosyon ibaresi bulunan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen hizmetin içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesini dikkatle okuyunuz.
Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek isteyen misafirlerimiz, biletleri kesildikten sonra havayolunun(üyeliğinizin bulunduğu havayolunu kontrol ediniz) müsaitliğine bağlı olarak upgrade işlemlerini gerçekleştirebilir. Programın grup biletlerinin upgrade edilebilir sınıftan olup olmadığını kontrol ediniz. Programlarımızdaki her uçuş için mil garantisi verilmez.
Programlarda belirtilen uçuş saatleri havayolları tarafından bildirilen saatlerdir. Özel seferlerle düzenlenen turlarımızda uçak saatleri 48 saat öncesine kadar değişiklik gösterebilir. Acente havayolu ile misafir arasında aracı konumundadır. Havayolundan kaynaklı gecikme, iptal, havaalanı ve havayolu değişikliği, kapasite üzerinde satış yapılması, hizmet aksamaları vb. gibi durumlardan acente hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Programlarda verilen yol mesafeleri harita bazlıdır. Trafik, hava şartları, gidilen ülkenin coğrafi konumu, yol çalışmaları ve şartları gibi durumlarda yolculuk süreleri uzayabilir.
Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ekstra ücrete tabi olabilir.

Detaylar

Başlangıç Tarihi
12-06-2018
Seyahat
Türk Hava Yolları
Konaklama
4* lı Oteller
Vize Durumu
Vizesiz
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
5 Gece / 6 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
Ulcinj 4*Otrant Beach Hotel vb.
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
1 Gece

Otel Adı
Dubrovnik 3*Petka Hotel vb.
Otel Konsepti
3* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Otel Adı
Saraybosna 4*Hollywood Hotel vb.
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Gidiş
Nereden
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul
Nereye
Tiran Havalimanı-Tiran

Dönüş
Nereden
Saraybosna Havalimanı-Saraybosna
Nereye
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul

Tur Güzergahı

  • Ülgün(Ulcinj)
  • Saraybosna
  • Dubrovnik

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul/Tiran, Saraybosna/İstanbul hattında ekonomi sınıf uçak bileti
Belirtilen oteller ya da benzerlerinde Ulcinj'de 1 gece (Ulcinj konaklaması müsaitlik durumuna göre Bar, Budva, Kotor ya da Petrovac vb. bölgeye alınabilir), Dubrovnik'te 2 gece, Saraybosna'da 2 gece, olmak üzere toplam 5 gece oda/kahvaltı konaklama
Havalimanı/otel/havalimanı transferleri
Panoramik Saraybosna, Mostar, Poçitel, Dubrovnik, Kotor, Budva turları
Zorunlu Seyahat Sigortası
Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Yukarıda ve programda dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
Programda ekstra olduğu belirtilen turlar
Programda yer almayan öğle ve akşam yemekleri
Müze ve ören yeri giriş ücretleri
Hırvatistan vizesi ve vize hizmet bedeli (70 Euro)(Geçerli çok girişli Schengen vizesi ya da yeşil pasaportu olan misafirlerimizin almasına gerek yoktur)
Yurt dışı çıkış harcı (İlgili bankalara veya havalimanındaki maliye veznesine yatırabilirsiniz)
SEYAHAT GÜVENCE PAKETİ (Vize reddi ile karşılaşan misafirlerin veya hastalık sorunu nedeni ile tura katılması mümkün olmayacak misafirlere tur bedeli kadar ödeme yapılmasını sağlamaktadır.( Seyahat iptali nedeniyle tazminat başvurularında uygulanacak sigortalı katılım payı (muafiyet) vize ile ilgili iptallerde % 25, diğer hallerde %20 oranındadır.Teminat detayları sigorta şartnamesinde yer almaktadır.. Bununla birlikte bagaj kaybından, hasarına, hırsızlıktan, ferdi kaza teminatına kadar birçok ek teminatı barındırmaktadır.) İptal teminatında tur bedeli kişi başı 3000 euro ile sınırlıdır.
Seyahat güvence paketi ücreti tur bedeliniz ile orantılı olarak değişmektedir.

Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.