Brüksel Turu

23-03-2018

Vizeli Türk Hava Yolları İstanbul  Çıkışlı

Brüksel,

329 €'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: P-913G
NEREYE GİDECEKSİNİZ ?
NE ZAMAN GİDECEKSİNİZ ?

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

BRÜKSEL TURU

1.GÜN İSTANBUL - BRÜKSEL
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde uçuşunuzdan en az 3 saat önce havalimanında bulunmanızı öneriyoruz.Bilet ve bagaj işlemlerinizin ardından Türk Hava Yolları’nın TK1937 nolu tarifeli uçuşu ile saat 08:00 veya 09.05'de Brüksel'e hareket.Yerel saat 10.35 veya 10.40'da havalimanı'na varış ve otelinize serbest ulaşım.Otele giriş saatinizi takiben odanıza yerleşme. Dinlenmek için serbest zaman. Geceleme otelinizde.

2.GÜN BRÜKSEL
Kahvaltı sonrası şehirde keyifli keişfler imkanı.Geceleme otelinizde.

3.GÜN BRÜKSEL–İSTANBUL
Kahvaltının ardından çıkış işlemleri ve otelden ayrılış.Havalimanına serbest ulaşım.(Uçuş saatinizden en az 3 saat önce havalimanında olmanızı öneriyoruz.)Bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasını takiben Türk Hava Yolları’nın TK1940 nolu tarifeli uçuşu ile saat 18.15 veya 19.25'de İstanbul’a hareket.Yerel saat 23.45 veya 23.50'de Atatürk Havalimanı'na varış. Bir sonraki "Şehir Kaçamağı"nızda görüşmek üzere...

GENEL UYARILAR & NOTLAR
**Programımız grup programı olmayıp, sadece münferit otel ve uçak hizmeti içermektedir.
**Arzu eden misafirlerimiz ekstra havalimanı – otel – havalimanı transferi satın alabilirler.
**Tur kaydı itibari ile biletleme işlemi yapılacak olup iptal tarihine bakılmaksızın bilet bedelinin tamamı ceza olarak kesilmektedir.Tur satın alındıktan sonra yapılacak değişiklik işlemleri ancak bilet iptali ve bilet bedeli kadar ceza karşılığında gerçekleştirilecektir. Turu satın alan misafirlerimiz bu maddeleri kabul etmiş sayılırlar.Tur tarihine 30 gün ve daha az kala yapılan iptallerde sözleşmede yer alan iptal koşulları geçerlidir.Konser, festival, kongre gibi özel dönemlere gelen rezervasyonlarda otellerin uyguladığı ceza şartları aynen yansıtılır.
**Uçuşlar, müsaitlik durumuna göre Pegasus Havayolları veya Türk Hava Yolları ile Atatürk Havalimanı’ndan yapılabilir. **Belirtilen otellerde müsaitlik bulunmaması halinde alternatif otel önerisi sunulacaktır.
**Triple odalarda (3 kişilik oda: 1 dbl yatak + 1 ekstra yataktan oluşur) 3. yatak ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan daha küçüktür.
**Triple odalar (3 kişilik) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır.
**Double+Child (2 yetişkin+1 çocuk) odalarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir.
**Otellerde genellik check in saati 14:00 (bazı ülkelerde 15:00’dır), check out saati 10:00’dur. (bazı ülkelerde 09:00’dur) **Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak olan kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısı değildir.
**Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa,Bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentenin sorumluluğunda değildir. **Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir.Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
**Acente, misafirlerimiz ile konsolosluk arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi acentenin sorumluluğunda değildir.
**Programlarımızdaki vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında verilmektedir. Başka ülke pasaportuna sahip misafirlerimizin vize durumlarını konsolosluklardan ve/veya acente vize departmanımızdan kontrol edilmelidir. **Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
**Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını hat firmanızdan kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Detaylar

Başlangıç Tarihi
23-03-2018
Seyahat
Türk Hava Yolları
Konaklama
4* lı Oteller
Vize Durumu
Vizeli
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
2 Gece / 3 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
Brüksel 4*NH Collection Brussels Centre vb.
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Gidiş
Nereden
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul
Nereye
Brüksel Havalimanı-Brüksel

Dönüş
Nereden
Brüksel Havalimanı-Brüksel
Nereye
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul

Tur Güzergahı

  • Brüksel

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Türk Hava Yolları ile İstanbul - Brüksel - İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti
Belirtilen kategorideki otelde 2 gece continental kahvaltı dahil konaklama
Havalimanı güvenlik ve yer hizmeti vergileri
Zorunlu Seyahat Sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
Fiyatlarımıza K.D.V dahildir.

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Vize ücreti ve vize hizmet bedeli 120 EURO(Vize alımı için gerekli evrakları belirten ek listeyi lütfen isteyiniz.) 
Yurt dışı çıkış harcı (İlgili bankalara veya havalimanındaki maliye veznesine yatırabilirsiniz)
Her türlü kişisel harcamalar, otel ekstraları
Şehir Turları
Rehberlik hizmeti
Şehir ve otel vergileri
Havalimanı - Otel - Havalimanı Transferleri
Yukarıda ve programda dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
SEYAHAT GÜVENCE PAKETİ (Vize reddi ile karşılaşan misafirlerin veya hastalık sorunu nedeni ile tura katılması mümkün olmayacak misafirlere tur bedeli kadar ödeme yapılmasını sağlamaktadır.( Seyahat iptali nedeniyle tazminat başvurularında uygulanacak sigortalı katılım payı (muafiyet) vize ile ilgili iptallerde % 25, diğer hallerde %20 oranındadır.Teminat detayları sigorta şartnamesinde yer almaktadır.. Bununla birlikte bagaj kaybından, hasarına, hırsızlıktan, ferdi kaza teminatına kadar birçok ek teminatı barındırmaktadır.) İptal teminatında tur bedeli kişi başı 3000 euro ile sınırlıdır. 
Seyahat güvence paketi ücreti tur bedeliniz ile orantılı olarak değişmektedir.

Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.