Cote d'Azur Fransız Rivierası

13-06-2018

Vizeli Türk Hava Yolları İstanbul  Çıkışlı

Nice,

699 €'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: J-6CNU
NEREYE GİDECEKSİNİZ ?
NE ZAMAN GİDECEKSİNİZ ?

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

COTE d’AZUR
Fransız Rivierası
13-16 Haziran 2018 & 19-22 Temmuz 2018 & 13-16 Eylül 2018
Nice (3)
TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE
3 GECE / 4 GÜN

1. Gün : İstanbul – Nice
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde acente kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla sabah saat 05:30' da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, saat 08:20' de Türk Havayollarına ait TK 1813 sefer sayılı uçağıyla Nice’e hareket. Yerel saatle 10:35’ de Nice’e varış. Havalimanında bizi bekleyen özel aracımızla panoramik Nice turumuzu gerçekleştiriyoruz. Tur sonrası otelimize transfer, yerleşme ve geceleme Nice’ de otelimizde.

2. Gün : Nice
Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için rehberleri tarafındna düzenlenecek olan ekstra Eze Village, Monaco – Monte Carlo Gezisi’ne katılma imkanı. Cote d’Azur’un en güzel bölümü kabul edilen Fransız Rivierası’nın eşsiz doğa manzaraları ile süslü Villefranche, Eze Village, Saint Jean-Cap Ferrat, Beaulieu, Cap d’Ail gibi, ünlülerin oturduğu sahil kasabalarını yolculuğumuz sırasında mola vererek panoramik olarak fotoğraflama imkanı bulacağız. Zaman olduğu takdirde Eze kasabasında yerel bir parfüm fabrikası da ziyaret edilecek ve üretim hakkında bilgi alıp bölgeye has sabun, parfüm, yağ, vb. alışverişi yapma imkanımız olacak. Daha Monaco’ya devam edeceğiz. Otobüsten indikten sonra kayaların içlerine oyulmuş yürüyen merdivenler ve asansörler ile yukarı çıkarak kayalar üzerine inşa edilmiş Saray bölgesine gelinecektir. Burada Monaco Lisesi, I.Albert Müzesi, Kraliyet Bahçeleri ve Saray Bahçesi görülecektir. Daha sonra başka bir bölgede yer alan Monaco’nun başkenti Monte Carlo’ya, Casino Meydanı’na geçilecektir. Son model arabalar, dünyanın en lüks ve pahalı otellerinin yer aldığı bu meydanda ister bir kafe ya da restorana oturup vakit geçirebilir, isterseniz meydanın en merkezi yerinde yer alan Amerikan Oyunları Salonunda şansınızı deneyebilirsiniz. Turumuzun ardından Nice’e döneceğiz. Geceleme Nice’de otelimizde.
Eze Village, Monaco – Monte Carlo Turu: 95 Euro (Kişi başı)

3. Gün : Nice
Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için rehberleri tarafından düzenlenecek olan ekstra Saint Paul de Vence – Cannes Gezisi’ne katılma imkanı. Azur Alpleri arasındaki muhteşem doğada yolculuk edeceğiz ve St. Paul de Vence tarihi şehrine varacağız. Kayalar üzerinde hakim bir tepede bulunan bu antik kent birçok yazar, şair, ressam ve sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır. Daracık tarihi sokakları, küçük mağazaları ve hediyelik eşya satan dükkanları ile bu şirin kasabayı keşfedeceğiz. Sonrasında Cannes’a varacak otobüsümüz ile panoramik olarak Festivaller Sarayı, Croisette gibi bölgeleri göreceğiz ve Cannes’da serbest zamanımız olacak. La Croisette’in üzerindeki çok lüks markalar ve bir arka paralelindeki Rue d’Antibes caddesindeki mağazalara gidebilir, deniz kenarındaki meşhurlar kafe ve restoranlarından herhangi birisinde oturup uluslararası tanınmış bir sanatçı veya bir artiste rastlayabilirsiniz. Tur sonrasında Nice’e dönüyoruz. Geceleme Nice’de otelimizde.
Saint Paul de Vence – Cannes Turu: 85 Euro (Kişi Başı)

4. Gün : Nice - İstanbul
Sabah kahvaltısı sonrası odaların boşaltılması ve buluşma saatinde özel aracımızla Nice havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayollarına ait TK1816 sefer sayılı uçağı ile saat 18:35’de İstanbul'a hareket. İstanbul'a yerel saatle 22:25’de varış. Ve turumuzun sonu. Bir sonraki gezimizde buluşmak dileğiyle…

****** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****

4* HOTEL HIPARK DESIGN SUITES vb. Standart oda, oda kahvaltı konaklamalar

Fiyatlarımıza tur programında belirtilen detaylar ,havalimanı vergileri ve kdv dâhildir. Gün içerisindeki kur değişimleri TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir

SIKÇA SORULAN SORULAR
Sağlık Fransa’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz
Vize Bilgileri Umumi Pasaport sahibi iseniz, Fransa’ya girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde vize almaları gerekmemektedir.
Uçuş Süreleri İstanbul – Nice arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 3 saat 10 dakikadır saattir. Nice – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 2 saat 55 dakikadır.
Para Birimi Fransa’da para birimi Euro’dur (EUR). Bir çok yerde kredi kartı geçmektedir.
Saat Dilimi Türkiye ile Fransa arasında 2 saat fark bulunmamaktadır. Türkiye’de saat 15.00 iken Fransa’da 13.00’dır
Telefon Kullanımı Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.
Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.
Yemek Kültürü Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir. Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine bolca sahip olduklarındandır. Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur. İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar. Ayrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir. Yemek konusunda Türklerin yemek konusunda zorluk çekeceği bir ülke değildir.
Elektrik Fransa’da elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.
Alışveriş Fransa’da alışveriş denilince ilk akla gelen yeme-içme olacaktır. Giyim, teknoloji konusunda Türkiye’den üstün olmadığı için bu tip alışverişleriniz için boşuna hamallık etmemenizi öneririz. Hediyelik eşyaları kendinize ve sevdiklerinize alabilirsiniz.

Acente havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan acente sorumlu tutulamaz. Acente gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından acente sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

Detaylar

Başlangıç Tarihi
13-06-2018
Seyahat
Türk Hava Yolları
Konaklama
4* lı Oteller
Vize Durumu
Vizeli
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
3 Gece / 4 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
Hotel Hipark Design Suites
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
3 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Gidiş
Nereden
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul
Nereye
Nice Havalimanı -Nice

Dönüş
Nereden
Nice Havalimanı -Nice
Nereye
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul

Tur Güzergahı

  • Nice

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER 
THY’nın tarifeli seferi ile İstanbul – Nice  gidiş/dönüş ekonomi sınıfı  uçak biletleri
Havalimanı vergileri 
Nice’de  4* otelde 3 gece konaklamalar,
Sabah Kahvaltıları
Özel araçlarla Havalimanı – Otel – Havalimanı transferleri
Panoramik Nice şehir turu
Türkçe rehberlik hizmeti
Zorunlu Pakettur Sorumluluk Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

FİYATA DAHİL OLAYAN HİZMETLER 
Yurtdışı Çıkış Harç Pulu     (15 TL) 
Seyahat Sigortası (15 euro, 70 yaş ve üstü 30 euro)
Kişisel harcamalar
Ekstra turlar 
Vize Ücreti (120 euro)
 

Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.