Pamporovo Kayak Turu 4 Gece 5* Otel

26-01-2018

Pamporovo,

187 €'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: J-N962

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

Pamporovo 4 Gece Konaklamalı Tur Programı

1.Gün: İstanbul – Pamporovo

Buluşma Noktaları:
22:00 Kadıköy evlendirme dairesi otoparkı,
22:30 Mecidiyeköy Migros Önü(Eski Ali Sami Yen Stadı karşısı),
23:00 İncirli Ömür Plaza Önü

Misafirlerimizle belirlenen noktalarda buluştuktan sonra yaklaşık 4 saat süren yolculuk ardından Edirne - Kapıkule Sınır Kapısına Varışımızın Ardından Pasaport Ve Gümrük İşlemlerimizin Bitiminden Sonra Bulgaristan’a giriş yapıyoruz. Araç İçi Kahvaltı İkramımızın Ardından Haskova ve Plovdiv Verilecek Kısa Molanın Ardından Pamporovo’ya Ulaşıyoruz.

2.Gün: Pamporovo
Bulgaristan’ın en büyük 2. Şehri olan Plovdiv (Filibe) yaklaşık 80 Km mesafede bulunan Pamporovo’ya ulaşmamızın ardından misafirlerimizin kayak takımlarını temin edebilmesi adına kiralama dükkanlarının önünde 1 saat serbest zaman veriyoruz ve ardından konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz . Orta Rodop’larda bulunan Pamporovo Snejanka Tepesinin Eteklerine Kurulmuş Asırlık Çam Ağaçları Bitki Örtüsüne Sahip Olmasından Dolayı Bölgede 4 Mevsim Turist İçin İdeal Bir Bölgedir. Kayak Pistlerinin Toplam Uzunluğu 18 Km Ve Teleferiklerin Ortalama 1 Saate Taşıma Kapasitesi 7000 Kişidir. Gün Boyu Kayak Pistlerinin Keyfini Çıkartıyoruz. Geceleme otelimizde

3.Gün: Pamporovo
Sabah, kahvaltısının ardından kolay, orta ve zor derecelerinde toplamda 18 km uzunluğa sahip, 2000 metreden başlayan pistler sizleri bekliyor. Bütün gün bu pistlerde kayak yapmanın zevkini yaşayacaksınız. Akşam dileyen misafilerimiz Pamporovo’nun ünlü Kareoke barlarında gecenin keyfini çıkartabilirler. Geceleme otelimizde

4.Gün: Pamporovo
Sabah, kahvaltısının ardından kolay, orta ve zor derecelerinde toplamda 18 km uzunluğa sahip, 2000 metreden başlayan pistler sizleri bekliyor. Bütün gün bu pistlerde kayak yapmanın zevkini yaşayacaksınız. Akşam dileyen misafilerimiz Pamporovo’nun ünlü Yöresel Bulgar Restoranlarında gecenin keyfini çıkartabilirler. Geceleme otelimizde

5.Gün: Pamporovo
Sabah, kahvaltısının ardından kolay, orta ve zor derecelerinde toplamda 18 km uzunluğa sahip, 2000 metreden başlayan pistler sizleri bekliyor. Bütün gün bu pistlerde kayak yapmanın zevkini yaşayacaksınız. Akşam dileyen misafilerimiz Pamporovo’nun ünlü Yöresel Bulgar Restoranlarında gecenin keyfini çıkartabilirler. Geceleme otelimizde

6.Gün Pamporovo – İstanbul
Sabah Otelden Alacağımız Geç Kahvaltının Ardından 12:00’de otelimizden ayrılarak İstanbul hareket ediyoruz yol güzergahımızın üzerinde bulunan tesislerde misafirlerimizin öğlen yemek yemeleri için serbest zaman veriyoruz serbest zamanın ardından Haskova - Harmanli yolunu takiben Kapitan Andreevo (Bulgar) sınır kapısında gümrük işlemlerimizi tamamlayıp Kapıkule (Türk) sınır kapısında pasaport ve gümrük işlemlerimizden sonra Edirne – Çorlu karayolunu takiben İstanbul’a Ulaşmamızın ardından Tüm misafirlerimizi alındıkları noktalara bırakıyor ve turumuzu sonlandırıyoruz bir daha ki Organizasyonunda buluşmak dileği ile

OTELLER :
5* Pamporovo Hotel vb.
Yarım Pansiyon


Tarih
26-01-2018
2 Kişilik Oda Kişi Başı Fiyatı
187 Euro
Tarih
29-01-2018
2 Kişilik Oda Kişi Başı Fiyatı
187 Euro

Detaylar

Başlangıç Tarihi
26-01-2018
Seyahat
Otobüs
Konaklama
5* lı Oteller
Vize Durumu
Vizeli
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
4 Gece / 6 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
5* Pamporovo Htl Vb
Otel Konsepti
5* lı Oteller
Otel Pansiyon
Yarım Pansiyon
Konaklanılacak Gece
4 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Ulaşım Tipi
Otobüs

Tur Güzergahı

  • Pamporovo

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Otobüsler ile Gidiş Dönüş Ulaşım
Otobüs İçi Kahvaltı İkramı
Seçilen Kategoride 4 Gece Konaklama
Kayak Snowboard Kiralamalarında İndirim Olanağı
Bölge Ve Pistler Hakkında Bilgi (İnfo)
Profesyonel rehberlik hizmetleri 
Zorunlu Pakettur Sorumluluk Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Vize Ücreti 120 Euro 
Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL(Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)
Seyahat Koruma Paketi (15 EURO) ( 70 yaş üstü misafirlerimiz için ücret 30 Eur`dur.)
Ski Pass Ücretleri  

Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.