Roma-Floransa Turu 14 Mart

14-03-2018

Vizeli Türk Hava Yolları İstanbul  Çıkışlı

Roma, Floransa,

349 €'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: J-APXK

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

ROMA FLORANSA TURU
THY İLE - 4 gece 5 gün

AVANTAJLI EKSTRA TUR PAKETİ
Roma gece turu (25€) - Napoli & Pompei turu (95€) - Büyük Toscana turu (95€)
Turları 215.€ yerine 200€ (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)
0-2 yaş ücretsiz ,2-12 yaş %50 indirimlidir.

1. Gün İSTANBUL – BOLOGNA - FLORANSA
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali THY Kontuarı önünde saat 07.00’da buluşma. Türk Hava Yolları TK1321 sefer sayılı uçuş ile saat 09:40’da ile Bologna’ya hareket. Saat 10.25’de Bologna’ya havalimanına varış. Özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket. Floransa’ya varışımıza istinaden yapılacak şehir turumuzda, Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, Santa Maria del Fiore Kathedrali ve Sinyorler Meydanı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

2. Gün FLORANSA
Sabah kahvaltının ardından serbest gün. Arzu eden misafirlerimiz ile rehberimiz eşliğinde Büyük Toscana turu (95.€) için hareket ediyoruz. Turumuzda Pisa - Lucca - San Gimignano görülecek yerler arasında. San Gimignano (13 Kuleli Şehir) 12. ve 13. yüzyıllarda rakip soylu aileler tarafından inşa edilen şehirde merkez olarak kabul edilen Cisterne Meydanı ziyaret ediliyor. Burada uygun fiyatlarla bol bol alışveriş yapılabilir. 12. Yüzyıl’da, Batı Akdeniz’deki ticaret üstünlüğünü elinde bulunduran Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlü. Panoramik gezi sırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek ve dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde fotoğraf çektirebilecekler. Lucca, İtalyanın Kuzeyinde Serchio nehrinin içinden geçtiği, Ligurya Denizi kıyılarındaki düzlükte kurulmuş olan İtalyan kentidir. Rönesans döneminden kalma oldukça iyi korunmuş şehir, surları ile ünlüdür. Surlardan içeri girdiğinizde size adeta bir labirent karşılayacak. Ufacık sokaklarda ortaçağdan kalma binalar ve binaların altında restoranlar, hediyelik eşya ve gurme dükkanlar ile dolu şehrin sokak planı M. Ö. 180’den kalma. Turumuz sonrası otele dönüş. Geceleme otelimizde. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

3. Gün FLORANSA – ROMA
Sabah kahvaltısının ardından Roma’ya hareket ediyoruz. Varışın ardından panoramik Roma şehir turu. Turumuzda şehrin en değerli hazinelerinden olan Vatikan (San Pietro) Katedrali, Collosseo (Arena), Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi), İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) görecek olup yakından tanıyacağız. Tur bitimi otelimize transfer oluyoruz. Kısa bir dinlenmenin ardından ekstra olarak katılacağınız Roma’da daha önce görmediğimiz ünlü meydanları göreceğimiz, sokaklarını arşınlayarak keyifli vakit gecireceğimiz Roma gece turu (25€) için hareket. Geceleme otelinizde.

4. Gün ROMA
Sabah kahvaltısının ardından serbest gün. Arzu eden misafirlerimiz ile rehberimiz eşliğinde ekstra Napoli & Pompei turu (95.€) için hareket ediyoruz. İtalya’nın egzotik liman kentlerinden biri olan Napoli şehir turumuz sonrasında, Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei görülecektir. Pompei M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, fauna evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer almaktadır. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

5. GÜN ROMA - İSTANBUL
Sabah kahvaltısından sonra havalimanı transfer Türk Havayolları TK1864 no’lu tarifeli seferi ile saat 19.00’da İstanbul'a hareket saat 23.40’da İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.


3* ve 4* Oteller

Detaylar

Başlangıç Tarihi
14-03-2018
Seyahat
Türk Hava Yolları
Konaklama
3*-4* lı Oteller
Vize Durumu
Vizeli
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
4 Gece / 5 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
Floransa Monte Catini
Otel Konsepti
3*-4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Otel Adı
Roma (Merkeze 10 – 15 km mesafe)
Otel Konsepti
3*-4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Oda Kahvaltı
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Gidiş
Nereden
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul
Nereye
Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı-Bologna

Dönüş
Nereden
Roma Fiumicino Havalimanı-Roma
Nereye
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul

Tur Güzergahı

  • Roma
  • Floransa

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Türk Havayolları ile  İstanbul – Roma - Bologna  - İstanbul uçak biletleri
Havaalanı – Otel – Havaalanı transferleri 
Roma, Floransa, panoramik şehir turu
3* ve 4* otelde 2 Gece Floransa Monte Catini – 2 Gece Roma (Merkeze 10 – 15 km mesafe ) toplam 4 gece 5  gün oda kahvaltı konaklama 
Havaalanı vergileri
Otel konaklama vergisi
Profesyonel rehberlik hizmetleri 
Zorunlu Pakettur Sorumluluk Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Vize servisi ve ücreti (120.€)
Program belirtilen ekstra turlar
Kişisel harcamalar
Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)
Seyahat Koruma Paketi (15 EURO) ( 70 yaş üstü misafirlerimiz için ücret 30 Eur`dur.)


Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.