İslami Klasik İran Turu

24-10-2018

Vizesiz Türk Hava Yolları İstanbul  Çıkışlı

Tahran, Şiraz, İsfahan...

990 $'dan Başlayan Fiyatlarla
TK: H-KBKK
NEREYE GİDECEKSİNİZ ?
NE ZAMAN GİDECEKSİNİZ ?

Tura Ait Diğer Tarihler

 

Tur Programı

İSLAMİ KLASİK İRAN TURU

1.GÜN İSTANBUL - TAHRAN
İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:30 de buluşma. Türk havayolları ile saat 09:25’da Tahran’a hareket. Yerel saat ile 13:50 Tahran’a varış. Pasaport işlemlerinin ardından Rehberimiz ve aracımız ile buluşma Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Tahran şehir merkezine varış. Tahran ismi Farsça’da “Sıcak Yer” anlamına gelmektedir. Şehrin kuruluşu Neolitik çağlara kadar gitmektedir. Elbruz Dağı’nın eteklerinde bulunan geniş bir araziye yayılmış bu şehir, diğer İran şehirlerindeki geleneksel yapıya uyarak iki veya en fazla üç katlı tuğla binalardan oluşmuştur. Tahran'da yapacağımız şehir turumuzda; Azadi Meydanı, Burç el Milad ve Tahran’ın geniş caddelerini gördükten sonra akşam yemeği. Ardından otelimize hareket ve konaklama. Esteghlal Otel 4* vb

2.GÜN TAHRAN-KUM-KASHAN-ISFAHAN
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Panoramik olarak yapılacak Tahran şehir turumuzda; İran’ın tarihi hakkında bilgiler alacağımız Kaçar Hanedanı’nın Avrupa mimarisinden etkilenerek yaptırdığı Golestan Sarayı, Sonrasında Selçukluların başkenti Rey şehrine hareket, (32km) Selçuklu hükümdarı Tuğrul bey türbesi ziyaret edilerek yolumuza devam ediyoruz. İran'ın dini merkezi olarak kabul edilen Medreseleriyle ünlü KUM şehrine hareket. Kum’da Hz. Masume Camii ve kabrinin, ziyaret edilmesini müteakip Yol üstünde köklü bir geçmişe sahip olan ve eskiden büyük önem taşıyan kervan yolu üzerinde yer alan Kaşhan kentini geziyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, her yanı su kanalları ile çevrilmiş olan bahçe içinde Amir Kabir’in öldürüldüğü hamam da bulunan Fin Bahçeleri, önemli arkeolojik sitelerinden biri olan Sialk Tepesi, Kashan’ın önemli ailelerinden biri olan Borjedi Ailesi’ne ait Boroujerdi Evi görülecek yerler arasındadır. Ziyaretlerimizi tamamladıktan İsfahan’a hareket. Varışımıza müteakip akşam yemeği, yemekten sonra otelimize yerleşme ve konaklama. İsfahan Kowsar4* veya Pirouzi 4* vb.

3.GÜN KASHAN-ISFAHAN
Otelde Alacağımız kahvaltının ardından Dünyanın yarısı denilen İsfahan’ı keşfetmeye başlıyoruz. İsfahan Şehri Müslüman tarafından 640 yılında fethedilmiştir. Selçuklu Hükümdarı Tuğrul Bey’in başkent yaptığı ve torunu Melik Şah’ın geliştirdiği bu şehrin tarihi köprüleri panoramik olarak görülecektir. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda; Nakşı Cihan Meydanı, Şeyh Lütfullah Camii, Ali Gapu Sarayı, Kapalı Çarşı, Kırk Sütun Sarayı görülecek yerler arasındadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan meydan için dünyanın en büyük meydanlarından biri olduğu söylenmektedir. Eski adı Meydan-ı Şah’dır. Isfahan’da görülecek bir çok yere gitmek için bu meydandan geçilir. Meydanın çevresini oluşturan binada kapalı çarşı bulunur. Ali Gapu sarayı 6 katlı yapısıyla meydana hakim durumdadır. Ali Gapu Sarayı’nın arkasında büyük bir park ve bir yapı bulunmaktadır. Bu yapının 20 tane sütunu ve önündeki havuzda yansıyan 20 sütun görüntüsü vardır. Böylece toplamda 40 sütun görüntüsü oluştuğu için buraya Kırk Sütun Sarayı ismi verilmiştir. Ancak bu havuzun artık boş olmasından sebep bu görüntüyü günümüzde görememekteyiz. Belirtilen saatte toplanma ve akşam yemeği. Ardından otelimize hareket ve konaklama. İsfahan Kowsar4* veya Pirouzi 4* vb.

4.GÜN İSFAHAN-ŞİRAZ
Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Şiraz’a hareket. Yol üstünde UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan, antik kent Persepolis ve (Naghsh-ı Rostam) Nakş-ı Rüstem Turu için otelden hareket. Persepolis Antik kenti, ilk olarak MÖ 6.yy sonlarına doğru Pers Kralı 1. Darius tarafından kurulmuştur. Uzun bir süre boyunca Pers İmparatorluğuna başkentlik yapmıştır. Darius’dan sonra gelen Xerkes ve Artaxerkes, Persepolis’i genişleterek günümüze çok sayıda anıt bırakmışlardır. Nakş-ı Rüstem, (Kaya Mezarlar) İran'ın Fars eyâletinde bulunan Persepolis'ten 12 km kuzeybatıda bulunan bir arkeolojik sitedir. Fars mitolojisi kahramanı Rüstem'i tasvir ettiği düşünülen, anıt mezarların altlarındaki Sasani oymaları sebebiyle Nakş-ı Rüstem "Rüstem'in Resmi" denilmiştir. Nakş-ı Rüstem'de, Akameniş krallarına ait yedi adet mezar vardır. Üzerindeki yazılar açık şekilde bir tanesinin I. Darius'a ait olduğunu belirtir. I. Darius'un yanında, üç tanesinin, I. Xerses, I. Artaxerses ve II. Darius'a ait olduğuna inanılır. Persepolis'in arkasında tamamlanmış şekilde bulunan iki mezar da büyük ihtimalle II. Artaxerses'e ve III. Artaxerses'e aittir. Bitmemiş bulunan bir tanesi, en uzun iki sene hükümdarlık yapan Arses'e, ama daha kuvvetli bir ihtimalle Büyük İskender tarafından düşürülen son Akameniş hükümdarı III. Darius'a aittir. Nakş-ı Rüstem'de mezarlara ilaveten, mezarların alt kısmında, Sasani krallarına ait olan yedi adet devasa kaya oyması bulunur. Turumuzun ardından Şiraz’a hareket. Otele yerleşme ve konaklama. Setaregan Şiraz4* vb.

5.GÜN ŞİRAZ – İSTANBUL
Sabah kahvaltının ardından odaların boşaltılması panoramik Şiraz şehir turu için otelimizden hareket. Şiraz bulunduğu bölgenin en önemli ticaret ve turizm kenti olup, İran’ın en büyük 6. Kentidir. Tarihte Pers İmparatorluğu’nun başkenti olduğundan bünyesinde bir çok tarihi eser ve mekan barındırmaktadır. Şiraz’ın ana caddesi olan Kerim Han-e Zend Bulvarı, şehri boydan boya ikiye böler. Şehirde görülecek birçok tarihi ve turistik yer, bu cadde boyunca sıralanmıştır. Şehir merkezinde bulunan Kerim Han Kalesi, tamamı tuğladan yapılma ilginç bir mimariye sahiptir. Savunma amacıyla yapılmış olan kalenin duvarlarının yüksekliği yaklaşık 14 metredir ve günümüze kadar oldukça iyi korunmuştur. Kalenin girişindeki yazıtta Farsça olarak : “Şiraz’a yeni gelen bir gezgin, uzun süre Kerim Han Sarayının endamını övmekten geri duramayacaktır” sözü yazılmıştır. Kalenin dört tarafındaki kulelerden biri Pisa kulesi gibi eğik durumdadır. (Pisa kulesi kadar eğik değildir.) Pehlevi döneminde bu kale hapishane olarak kullanılmıştır. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda; Kerim Han Kalesi, Narenjestan Bahçesi, Eram (İrem Bahçesi), Vekil Camii ve Bazaar görülecek yerler arasındadır. Şiraz şehri doğaya düşkünlüğüyle ön plana çıkmaktadır. Pek çok bitkinin bulunduğu İrem Bahçesi’nin kuruluşu Selçuklular’a kadar dayanmaktadır. 1773 yılında Zend’li Kerim Han tarafından yapılmış olan Vekil Camii’nde iki büyük avlu inşa edilmiş. İç avlu, çini işlemeli kameriye ve sundurmalarla çevrelenmiş. Camiinin 1773 yılında yapılmış olmasına karşın özellikle çiçek desenli çini işlemelerin çoğu daha sonra Kaçar döneminde yapılmıştır. Camii, iki büyük depremi atlattıktan sonra halen ayakta kalabilmiş, sağlam bir yapı olarak şehirde varlığını sürdürmektedir. Panoramik tur sonrası Bostan ve Gülistan’ın yazarı ünlü düşünür ve söz sahibi Sadi Şirazi’nin türbesinin ziyaret edilmesi. Ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra akşam yemeği için lokal restorana hareket. Akşam yemeğinden sonra 23.30 sularında havaalanına hareket. Gece TK 885 sefer sayılı Türk Havayolları uçağı ile 03.30’da İstanbul’a hareket. **Sabaha karşı saat 05.35 sularında İstanbul Atatürk havalimanına varış. Keyifli turumuzun sonu.

Önemli Not: Rehberimiz acentamızın onayı ile programda değişiklik yapma ve hava durumuna ve/veya mücbir sebebe bağlı olarak gezi noktalarında bulunan bazı yerleri iptal etme hakkına sahiptir. Turumuza katıla tüm misafirlerimiz bunu kabul etmiş sayılır. “Turistler ve Müslüman olmayanlar da dahil bütün kadınlar İran İslami Hicap kanunlarına göre örtünmek zorundadır.” “İsrail vizesi olan pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamamaktadır.”

Turumuzla İlgili Önemli Notlar
Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
İsrail vizesi olan pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamamaktadır.
Gezimiz, minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi gezi hareket tarihinden 5 gün öncesidir ve acenteniz tarafından iletilecektir. Yurt dışı turlarımızda %35 ön ödeme ile rezervasyon alınabilmektedir.
Acentamız, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acentamız, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
Tur programında ki oteller tahmini otel listesidir. Bölge müsaitliğine göre aynı standartlarda başka otellerde kalınabilir.3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir. Otellerde sunulan kontinental kahvaltı tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır. Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, Acentamız’ın sorumluluğunda değildir.
Turların günleri müze ve ören yerlerinin kapalı olma durumunda, gidilen bölgedeki oluşabilecek olağanüstü hal veya hava koşulları sebebiyle günleri değiştirilebilir.
Turlarımızda yer alan iç hat uçuşlarının saatleri değişebilir. Final saat ve havayolu bilgisi turdan 48 saat önce teyit edilmelidir. Ara uçuş saatlerine göre programın içeriğinde değişiklik yapılabilir.

Vize ile ilgili önemli notlar
T.C vatandaşları için vize uygulaması yoktur. Geziye katılabilmek için seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Pasaport geçerlilik süresini kontrol etmek misafirlerimizin sorumluluğundadır. Pasaport süresi bitmiş veya 6 aydan az kalmış yolcularımızın tura katılamaması veya ülkeye giriş yapamaması durumunda acentamız sorumlu tutulamaz. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Acentamız sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Detaylar

Başlangıç Tarihi
24-10-2018
Seyahat
Türk Hava Yolları
Konaklama
4* lı Oteller
Vize Durumu
Vizesiz
Tur Tipi
Yurt Dışı
Tur Süresi
4 Gece / 5 Gün

Otel Seçenekleri

Otel Adı
Tahran Esteghlal Otel 4* vb
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Yarım Pansiyon
Konaklanılacak Gece
1 Gece

Otel Adı
İsfahan Kowsar4* veya Pirouzi 4* vb.
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Yarım Pansiyon
Konaklanılacak Gece
2 Gece

Otel Adı
Şiraz Setaregan Şiraz 4* vb.
Otel Konsepti
4* lı Oteller
Otel Pansiyon
Yarım Pansiyon
Konaklanılacak Gece
1 Gece

Ulaşım Seçenekleri

Gidiş
Nereden
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul
Nereye
Tahran Havalimanı-Tahran

Dönüş
Nereden
Şiraz Havalimanı-Şiraz
Nereye
İstanbul Atatürk Havalimanı-İstanbul

Tur Güzergahı

  • Tahran
  • Şiraz
  • İsfahan

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER 
İstanbul>Tahran / Şiraz >İstanbul arası Ekonomik sınıf Uçak bileti
Programda belirtilen gezi ve ziyaretler
Havalimanı karşılama ve gidiş & dönüş transferleri
4* otellerde 4 Gece konaklama
Açık büfe sabah kahvaltıları
Akşam yemekleri (5 Adet)
Tur boyunca kullanılacak lüks otobüs hizmeti
Profesyonel rehberlik hizmeti
Şehir vergileri
Müze ve ören yerleri (Yaklaşık 80 Usd Dahil)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER 
Şahsi harcamalar
Öğle yemekleri
Otel ekstraları
Yurtdışı çıkış harcı (15 TL)
Yemeklerde ve molalarda alınacak tüm içecekler
Türkiye’nin her yerinden bağlantı uçağı ücreti 95€
 

Pasaport Tipleri

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Çok Ortaklı)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) (Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.) Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.